2015-08-23

Händelserik vecka

Veckan började med ett kiropraktorbesök hos Ingebjörn i Tierp. Jag visste inte att hästryggar är så rörliga: Nadals rygg såg ut som en kattrygg under Ingebjörns händer! Och resultatet efter ett par dagars vila var en friare skritt och ett friare påskjut i uppförsbackar. Sååå skönt!

I veckan har Nadal också fått nya skor. Det var ett mindre roligt äventyr som började med en hästrädd hovslagare och fick avslutas med en helt annan hovslagare ett par dagar senare. Den andra hovslagaren gav Nadal 10 av 10 poäng för sitt positiva beteende, så det kändes i alla fall bra.

Vi har också hunnit med att rida lektioner i veckan för två olika instruktörer. En dag åkte vi tillbaka till Annelie Eriksson i Bjursås och red lektion för henne och idag hann vi med en lektion för Lina Brandt från Dalpraktiken. Med Annelie låg fokus självklart på distansridningen, särskilt på skritten den här gången eftersom jag tycker att han tenderar att "klampa" fram. Så det fick vi hjälp med. Med Lina fokuserade vi på dressyrarbete åt freestyle-hållet med särskilt fokus på avspänning, stretch, kontakt och på att aktivera bakbenen.

Bilder nedan från dagens lektion med Lina.

Inga kommentarer: