2015-06-04

Tulo-flytt och tåget

I tisdags fick hästarna vila, för den dagen flyttade farbror Tulo ifrån sin familj i Valbo. Han är nu ute på låns på nya äventyr. "Unghästarna" går nu själva i en jättehage. Första dagen var Nadal lite skärrad och ängslig. Båda gick och väntade på att Tulo skulle komma hem. Nu är de betydligt lugnare. Men det känns konstigt att det "bara" är de två som går ihop. Sen blir det lite pyssel med att planera ridningen.

Igår tog vi en skritt-tur med Anna och Bobson. Av någon anledning (kanske pga barbacka-turen här om dagen) så kändes den turen väldigt lång på min rumpa... Så idag fick det bli mer trav.

Dagens vända gick över ett tågspår. Han tycker fortfarande att det är lite läskigt att gå över rälsen. Både på utvägen och hemvägen kom vi idag dessutom precis samtidigt som tåget. Först ett litet lokaltrafiktåg som var förbi på ett ögonblick, och på hemvägen kom det ett låååångt godståg. Nadal blev mer och mer spänd medan vi stod och väntade på att det skulle passera och jag bara väntade på att han skulle förlora lugnet och springa iväg i panik. Men precis innan han gjorde det så hade tåget passerat. Vi kom hem helskinnade idag också :-)

Inga kommentarer: