2017-05-27

Veckan-efter-tävling

I veckan har vi tagit det lugnt med tanken att Nadal skulle få hämta sig efter tävlingen. I sanningens namn så visade det sig vara jag som behövde ta igen mig. Riktig träningsvärk framsida lår i flera dagar.

Men i torsdags red vi i alla fall lektion för Ulrika igen, med fokus på lösgörande arbete. Vi fick också göra ett par nya övningar: medellinjen ner, övergå i sluta, sen växla håll, ungefär som en sax. Kul! Sedan galopp längs fyrkanten, sväng upp på medellinjen och rida snett igenom tillbaka till fyrkanten i en galoppsluta. Också roligt! Enkelt åt höger men svårare åt vänster. För mig alltså, inte för Nadal egentligen. Kanske för att jag började tänka för mycket?

Idag red vi ut i ca 2 mil. Ville trava och galoppera lite och känna efter hur han känns. Han känns pigg och fräsch! Vi stannade och gräsade lite innan vi vände hemåt (bilderna nedan). Provade att fortsätta grusvägen norrut istället för runt sjön. Ser mycket trevligt ut och den sträcker sig lååååångt! Känns bra inför sommaren.

Imorgon blir det en skritt-tur.

Inga kommentarer: