2018-06-24

Ett par veckor i juni

I förra veckan red vi ut totalt ca 34 km fördelat på tre dagar, plus dressyrlektion. I denna vecka red vi ut ca 56 km fördelat på fyra dagar, plus dressyrlektion. Vi har ridit gamla beprövade turer men även provat lite nya svängar för att se hur de funkade. Några av turerna finns med på bild nedan. Foton tagna av både mig och Anna.

Förra söndagens tur, tillsammans med Anna och Bobson: 18 km i delvis nya marker, bland annat genom en grusgrop som jag red i förra året. För ett år sedan var grusgropen helt ridbar, med vägar osv. I år har de grävt upp alla vägar, förmodligen för att förhindra dum-körning med motorfordon. Med resultatet att det är helt och totalt hopplöst att rida där nu... Blev så besviken att jag glömde fota. Däremot noterade vi ett par potentiellt trevliga avstickare från en av vägarna som vi red på, som vi kommer att utforska vid senare tillfälle.



Det rider visst en hel del hästar över den här vägen :-)

En sjö i ett kalkbrott mitt i grusgropen

Där det är väg, så är det mestadels fin väg. Alltså INTE i grusgropen.

 En dag i veckan som varit så ville vi testa om vi kunde knyta ihop två skogsvägar, eftersom vi sett att det går en stig ut från ena vägen och på satellitbild så ser vägarna inte ut att vara så långt ifrån varandra. Tyvärr så anslöt inte stigen till nästa väg, men vi fick träna på att rida över mycket stenigt och utmanande underlag. Det blev ca 15 km.

Pga växtligheten så syns det helt enkelt inte hur stenigt det är där!




Vi stannar och chillar bland mygg och knott medan Anna slår en lov för att kolla om man kan avvika från stigen och hitta igen till skogsvägen ovanför. Det gick inte.


 Jag och Nadal tar en tur för oss själva, ca 10 km.

En kollega fick låna Bobson och hängde med ut på en tur. Det blev 16 km i alla gångarter. Hon hängde med fint! Men fotografen visste inte riktigt vad hon gjorde denna dag...



Dagens tur blev 16 km, mest lugn galopp.




Inga kommentarer: