2013-08-18

Lekdag

Efter två dagars vila efter förra turen, så tog vi sedan en till lite längre vända. Även denna gång blev det flygplatsrakan, fast lite längre. Totalt 15 km, mest i skritt men även en del trav. Nadal bad även om att få galoppera lite så några steg i galopp blev det också.

Fredag fick Nadal vila. Igår hade vi playdate på ridbanan med Anna & Tulo samt Lotta & Spiran. Det betydde lastningsträning för att komma dit och hem. Gick bra. Väl vid ridbanan så lade vi upp en bana med uppgifter som vi först lekte med och sedan körde en intern tävling. Kul hade vi allihop, men Anna & Tulo vann så klart :-)

Uppgifterna bestod av: kliva upp och stå på piedestal, slalom fram och tillbaka mellan koner, stå på presenning, sitta på en pall och backa hästen mellan två tunnor, sideways över tunnor och till sist fyra varv circling på ett sänd. Alla övningar i valfri ordning på max fem minuter on-line och sedan fem minuter till i liberty. Jag och Nadal klarade fyra uppgifter on-line och fem i liberty felfritt. Supernöjd! Nästa gång  kortar vi kanske tiden till fyra minuter. Och kanske ger vi Anna och Tulo ännu lite kortare om tid ;-)

Efter "tävlingen" så red vi våra hästar lite på ridbanan också. Jag och Nadal red en sväng barbacka. I traven ville han dock gärna bock-galoppera istället... Då satt jag av och lät honom galoppera på lina istället.

Några bilder från vår insats i tävlingen:
Slalom/weave
Duktig kille! (fast vi missade en kon i on-line - gick felfritt i liberty...)
Backa förbi tunnor (gick precis lika bra i liberty!)
Sideways över tunnor i liberty (gick lika fint on-line)

Inga kommentarer: