2011-04-21

Äntligen en promenad i skogen!

Efter att ha varit bortrest på tjänsteresa i 12 dagar så är jag äntligen tillbaka hemma. Så himla härligt att få komma ut till hagen igen och pyssla med Nadal! Han har redan börjat blekna av lite mer i hårremmen jämfört med hur han sett ut under vintern. Vi tog en liten promenad inåt skogen och följden en stig som går förbi hagen. Efter några hundra meter av att forsera en del sankmarker insåg jag att jag borde tagit stövlarna - det är fortfarande alldeles för blött i skogen för att gå i vanliga ridskor. Men vi tog oss i alla fall ut en sväng! Skogen runt hagen verkar vara ett enda stort (och sankt) stenröse, så Nadal får verkligen träna på att hålla koll på fötterna! Imorgon ska jag ta på mig stövlarna så att vi kan komma oss lite längre!

Den här bloggen skulle ju egentligen vara en blogg om hur Nadal utvecklas och hur vår träning går, men jag inser att den under vintern framförallt ter sig som en sjukjournal. Inte lika roligt... Men för att fortsätta lite på det spåret och ge uppdateringar om hur det gått så kan jag berätta att Nadal har läkt på fint medan jag varit borta, men där finns fortfarande en sårskorpa och det ser tyvärr ut som att han kommer få en (permanent?) bula där - eller som veterinären kallade det: en "profilstörning" (lite lustigt ord tycker jag :) ).

Tjejen som jag hyr in Nadal hos berättade när jag kom ut till stallet idag att Nadal dessutom gjort illa sig på sitt andra bakben och fått ett litet sår där också, på ungefär samma ställe som på det vänstra benet. Olycksfågel kallade hon honom, och man börjar onekligen undra även om jag inte tycker om att tänka i de banorna. Jag skyndade mig upp till hagen och visst hade han fått en rispa. Eller det var till och med två rispor som låg parallellt med varandra på höger bakben och på nära nog samma ställe som såret på vänster bakben... Han kändes lite varm över sårytorna, men risporna hade fått sårskorpa och såg fina ut. Däremot tyckte jag att han såg tjock ut över kotan och det oroade mig lite mer. Han har varit lite tjock om höger benet medan han haft vänsterbenet bandagerat, men han har ju gått utan nu i över en vecka så jag tycker att svullnaden borde lagt sig. Efter promenaden såg dock kotan bättre ut - svullnaden hade lagt sig, men det blir till att hålla lite koll på det där.

Inga kommentarer: