2012-08-24

Veckans lek

Måndag och tisdag tog vi en kort ridtur på ca 4 km, samma tur båda dagarna. Det var vägen förbi Köpstaden och korna, och över två broar. Vi vände efter halva vägen och tog samma väg tillbaka, alltså totalt 4 bro-övergångar. Korna var läskiga, men vi stod och hängde med dem en stund och Nadal fick en massa godis. Vi travade lite, tränade på att stanna och på att backa. Ena dagen mötte vi ett par ridande ekipage (inte i sällskap) och hur många hundar med husse/matte som helst, kändes det som. Nadal är nyfiken på hundarna och ville gärna hänga med hästarna, så det blev lite motor i honom. Fast jag vill ju att han ska ha en avslappnad trav, inte en "jaga-trav".

Onsdag blev det bara lite mys i hagen och i onsdags blev det lek on-line i hagen. Vi gjorde yoyo, med speciellt fokus på att backa, porcupine som även det var med fokus på backningen, samt circling med fokus på galoppfattning. Jag försöker komma ihåg att lägga till ett ljud vid galoppfattningen så att jag ska kunna använda det sedan när det vi ska rida galopp, men det är si-sådär med minnet :)

Idag blev det lek med en ny hästleksak som Anna köpt. Ett isoleringsrör! Det var jättespännande tyckte alla hästarna - kul! Jag lekte först lite friendly med den på Nadal, testade draw med den - funkade skit-bra! - och sedan fick Bobson, följt av Nadal, jaga den runt, runt. De var som hundar som försökte fånga sin svans - jättekul! Även de andra hästarna i hagen blev intresserade och kom fram för att undersöka lite. Fast mest höll de avståndet. Nadal hann även med att undersöka Annas hästvagn och tyckte själv att han var väldigt duktig som nosade på den överallt. Han inledde till och med med att själv gå och ställa sig mellan skaklarna! I och för sig baklänges, men det belönades självklart ändå med godis :)

Inga kommentarer: