2013-07-05

Acktjärn

I förrgår lämnade vi Håsjöbyn och åkte med Anna, Tulo och Bobson till Arbrå för att rida lite i skogarna och bergen. Vi kom fram i förrgår natt vid halv två så igår blev det först sovmorgon. På kvällen tog vi en tur till Acktjärn där hästarna fick bada lite och sen fick vi fika. Men det blev en snabb fika eftersom det var så extremt mycket och närgångna flugor. Mycket märkligt.
Turen blev uppskattningsvis ca 13 km och tog ungefär 3,5 timmar inklusive fikapaus. Vi skrittade uppför och nerför Acktjärnsberget. Det innebar att vi red över kalhyggen, längs skogsbilvägar, stigar och grusvägar. Gruset var jobbigt för Nadal så nästa tur blir det bootsen på. Vi tog oss också över ett litet vattendrag (med betoning på litet!) som Nadal tyckte var lite läskigt, så där så att han blev tvungen att skutta över istället för att kliva.
Jag vet inte hur högt berget är men det blev en lagom tur för Nadal, lite utmanande men inte för mycket. Jobbigast var nog nerför. Men han kom hem osvettig förutom lite under sadelgjorden. Han var LB hela vägen och mycket trevlig att rida.
Jag bjuder på några bilder från dagen. Fler bilder kommer senare när jag fått de foton som Anna tagit med sin kamera.

Inga kommentarer: