2013-11-09

November - inte så dumt alltid!

Igår blev det lite lek på ridbanan, med skritt, trav och galopp över bommar, sideways längs staketet, vända på fram- och bakdelen samt trav och galopp på en åtta. Galopp över bom gick inte så bra - det blev lite för avancerat med bommar i hörnen. Nästa gång lägger jag ut bommen på långsidan istället, så hinner både Nadal och jag förbereda oss bättre. I åttan blev Nadal riktigt taggad med galoppen - jättekul! Han förstod mönstret på en gång (galopp i ena volten trav i den andra) och lyssnade jättefint på övergångarna.

Idag tänkte jag värma upp i skogen längs skogsbilvägen, men det visade sig bli en hel lång tur på ca 2,5 timmar, så vi nöjde oss med det. Vi skrittade hela vägen och Nadal gick super-fint! Här är en liten film, för häst-nördar (1.20 minuter):


Vi gjorde en liten avstickare för att kolla Gästrikeleden från det här hållet. Fortfarande väldigt stenigt. Vi vände tillbaka och när vi närmade oss vägen (kanske 50 meter kvar?) så drog ett par cyklister förbi. Jätteläskigt, sa Nadal, men gick vidare. När vi kom ut ur skogen fick han dock lite extra fart... Här nere är en kort film (knappt en minut). Det hela avlöpte väl men jag lyckades visst komma åt någon knapp så filmningen avbröts. Kanske var lika bra det :-)



2 kommentarer:

Blenda Elby sa...

Vilka små svarta örontippar han har! Det ser man inte ftån backen!

Erika sa...

Ja, visst är de fina! :-)