2015-03-14

Lite fortare

Igår åkte vi till Ulrika för ett träningspass. Ovan miljö = rätt taggad Nadal... Det var ju bara andra gången vi varit hos Ulrika och förra gången var i dagsljus. Igår var det ju mörkt, en flock nyfikna hästar sprang fram och hälsade och en flock svanar låg på en damm som bildats på en av ängarna av smältsnön och ropade efter varandra/"pratade". Dessutom sprang folk runt och fixade inför de tävlingar som skulle äga rum dagen efter. Nåja, efter lite uppvärmning så började Nadal slappna av lite.  Sen drog träningen igång. Det blev fokus på samling, något vi inte jobbat så mycket med egentligen, så det var toppen!   Nadal var lite fundersam men försökte förstå. Det försökte matte också... Ja ja, det får bli lite repetition så ska vi nog fatta så småningom :-) .

Idag tog vi ett intervall-pass i storskogen igen. Samma diskussioner som sist, möjligen lite färre av dem dock. Efter drygt halva vägen så mötte vi Anna och Tulo. Det var inga problem att rida vidare ifrån dem trots att vi dessutom red bortåt ifrån stallet. När vi sedan vände för att rida hemåt så hade vi lite extra skjuts framåt när Nadal ville komma ikapp dem, vilket vi gjorde lagom till att det var dags för nedvarvning.

Inklusive uppvärmning och nedvarvning blev det drygt 14 km. Pulsmätaren var på och jag tycker att vi höll en bra arbetspuls utan att ta i för hårt. Medelpuls (utan att uppvärmning och nedvarvning räknades med) på 105 och maxpuls på 141. Jobbdelen av passet snittade vi just över 12 km/h, så vi behöver fortfarande öka mer. Men det gick ändå lite fortare än sist, så det går åt rätt håll. Ska jag tro gps:en på telefonen så maxade vi på 16 km/h. 

Konstfärdigt suddiga bilder från gårdagens träning:

Inga kommentarer: