2015-03-12

Träna fart

I veckan har vi ridit både på ridbanan och skogen, både lillskogen och storskogen.  I lillskogen är det slingrigt med stigar och i storskogen rider vi på skogsvägar.  Eftersom vi förra veckan red intervaller på en uppmätt sträcka i lillskogen så var det också det som Nadal trodde att vi skulle göra nu, så det blev lite fartigt. Tyckte jag... gps:en menade att det inte alls gått särskilt fort. Det blev iaf dryga 7 km i lillskogen.

På ridbanan fokuserade vi på långsamma och noggranna övergångar till lägre gångart. Det var svårare än jag trodde att komma ihåg att inte "sluta rida", utan verkligen rida in i den lägre gångarterna.

I storskogen tog vi ett intervall-pass med längre intervaller. Jobbar på att våga be om mer fart 😊 Totalt 12,4 km, inklusive uppvärmning och nedvarvning i skritt, på ca 1 h 20 min. Det blir rätt många diskussioner just nu med Nadal. Om var vi ska hålla huvudet, hur fort det ska gå, vilka stenar vi ska titta på eller vilka rännilar vi ska tvärnita för,  osv. Helt enkelt inga söndagsturer här inte! Nåja, han är ju söt, i alla fall 😀

Inga kommentarer: