2013-01-07

Hela veckans övningar

I förra veckan lekte vi alignment on a circle on-line. Började med porcupine i zon tre till sideways, gick sedan vidare till sideways för driving (energi) och lade sedan till det till circling så att Nadal kan vidga cirkeln bara genom att jag tittar på honom på rätt ställe och rätt sätt. Och att han gör det genom att korsa benen och kliva över och på det viset få början till en böjning / alignment on the circle. Gick fort fram (duktiga Nadal) och var riktigt roligt!

I tre dagar nu har vi varit ute i skogen och ridit tillsammans med Anna och Tulo. I lördags blev det en tidig morgontur. Vi klev på ett skoterspår och följde det och sedan vände vi tillbaka hem samma väg. På söndagsmorgonen tog vi inledningsvis samma väg, men Nadal var så full i bus att det var en utmaning, så när vi kom till där vi vände på lördagen så tog vi en annan väg hem istället, som gick genom djupsnön. Då fick Nadal annat att tänka på och började jobba istället. Jätteskönt! Idag på kvällen tog vi samma tur som igår, fast åt andra hållet. Snön hade sjunkit undan lite men det fanns fortfarande lite att kliva i. Nadal var inte lika busig som igår, vilket verkligen var skönt, så vi kunde rida freestyle den större delen av vägen. Vilket Nadal verkligen behöver eftersom han vill gå med mulen i backen och kolla av underlaget hela tiden.

Idag mätte vi upp sträckan. Det är inte en så lång tur - bara knappt fyra kilometer. Och turen tog idag en knapp timme (tror det tog lite längre igår), så fort går det inte heller. Men djupsnön ger ju också lite, tröstar vi oss med. Det får bli längre efter hand. Just nu är jag bara så nöjd att vi tar oss ut, att Anna och Tulo gärna följer med och att vi hittat någonstans vi kan rida!

Bilder från lördagsturen.

Lägg särskilt märke till det "ostörda" vinterlandskapet!

Inga kommentarer: