2013-01-19

Längre och längre

I torsdags tog vi en skritt-tur ut i skogen med Anna och Tulo. Vi gick längs en plogad väg i skogen och vände när vi kom till en bro som vi inte riktigt kunde avgöra kvaliteten på i mörkret så då vände vi. Det blev en tur på ca 4 km hela vägen och Nadal skötte sig som en gammal och klok häst men med mycket framåtdriv. Så nöjd!

I fredags blev vi bara lite på ridbanan och det blev on-line följt av skritt. Det var en jobbig dag för Nadal - allt var läskigt och han var superspänd. Sen kom det en traktor och körde över ridbanan och bilar som körde längs vägen - som om de aldrig gjort det förut, men just idag var det tokläskigt tydligen. Det blev en liten bock-serie mitt i det hela och nej, jag lyckades inte sitta kvar. Allt gick bra och jag satt upp igen och fortsatte skritta runt. Avslutade när han var någorlunda lugn och samlad. Stod kvar en stund på ridplan efteråt tills han var ännu mer avslappnad.

Idag skulle vi ut i skogen med Anna och Tulo igen, men började på ridbanan. Det märktes på en gång att Nadal var mycket mer avslappnad idag än i går så uppvärmningen gick fort. Lite on-line sen lite uppsutten skritt och trav längs fyrkanten. Sedan tog vi samma skritt-tur som i torsdags men eftersom vi var ute i dagsljus så kunde bron undersökas och den var helt ok att rida över. Lite läskig, tyckte Nadal - det rann ju vatten under den (otroligt! Det var alltså ca -20 grader och ändå rann det vatten där). Men han gick över utan större åthävor. Turen blev ca 8 km (vägen tog slut mitt i skogen efter fyra km) och Nadal skötte sig precis lika bra som i torsdags, på bitvis halt underlag och allt. Supernöjd!

Inga kommentarer: