2015-07-09

Dag 2, freestyle

Idag började vi med trav längs fyrkanten och ökade traven på diagonalen. Sedan var det repetition av swinging shoulders fast vi lade till övergångar vid upprätandet. Detta varierades med slutor. Därefter lades dessa två övningar ihop med en volt på varje kortsida med minskning av volten genom att flytta bakdelen, så att detta blev ett mönster. Först körde vi mönstret i skritt-trav,  sedan i galopp. Vi klämde in nåt enstaka skutt över en bom också.

Det var riktigt roligt i tråk-regnet idag och Nadal taggade till i galoppen. Han tycktes verkligen tycka om att utmana sig med de pyttesmå galoppvolterna och han tycker själv att han är mycket duktig. Det tycker matte också. Snart gör vi piruetter! :-D

Efter lektionen så red vi ut på en mycket kort tur i trav och galopp. Kändes ändå som att det gav en del med tanke på alla backar och en rätt hög-energi-lektion innan.

Bilderna nedan (de som lyckas följa med i uppladdningen, då) är mest från galopp-övningarna. Ingen fotade visst "finliret", förståeligt nog. Kan vara som att titta på när färg torkar :-)

Inga kommentarer: