2015-07-12

Dag 4 och 5, on-line

Igår tog vi ingen lektion utan gav oss ut på veckans lite längre ridtur istället. Ca 25 km blev det, mest längs grusvägar men även lite asfalt och en del skogsstigar, lite järnvägsövergångar och broar. Men läskigast var visst fåren som dessutom stod i hagar på båda sidor om vägen. Men det gick bra. Vi for ut (alltså "drifted" fast rätt fort!) över en gräsmatta först men sen kunde vi samla ihop oss och rida förbi.

I slutet av slingan som vi red så kom vi förbi en sjö, så där tog jag av Nadal sadeln och skickade ut honom i vattnet. Tänkte att det skulle vara skönt för honom att få svalka av sig, svettig som han var. Han brukar ju vilja lägga sig ner i vattnet. Men inte igår. Då blev det bara ett fotbad.

Idag tog vi en lektion med "long reins", alltså från backen istället för uppsuttet. Vi har inte gjort så mycket alls med long reins och jag blev lite inspirerad och taggad av att titta på Ingrid och Gretas lektioner tidigare i veckan.

Det var superkul! När Nadal väl förstått att jag verkligen menade att jag skulle gå bakom rumpan på honom så gick det hela rätt så galant. Vi gjorde övergångar skritt-trav längs fyrkanten, sedan shoulder in (öppna) och haunches in (sluta), öppnan följd av övergång och sedan körde vi circling med varvbyte, först i skritt sen trav och sen galopp.  Det är lite klurigt att få till koordinationen med alla rep och pinnar, men övning ger färdighet!

Bilder nedan från gårdagens tur.

Inga kommentarer: