2015-07-10

Dag 3, freestyle

Idag var fokus på att förbereda för galoppombyten i string/halsring. I uppvärmningen så repeterade vi de senaste dagarnas övningar,  så trav längs fyrkanten, ökningar på diagonalen, slutor längs långsidorna varierat med öppnor följt av övergångar, och så även volter på kortsidorna med minskning av volten.

Sedan gjorde vi galoppfattningar längs långsidorna, en eller ett par meter innanför staketet. Före galoppfattningen så gjorde vi en sluta, sedan ett par språng galopp följt av stopp, backa och ny galopp fast förvänd.

Därefter kollade vi av att sideways funkar. Viktigt med fokus dit vi ska, korrigera eventuella förflyttningar framåt eller bakåt och sedan fokusera dit vi ska igen. Också viktigt med "feel" och "timing" med alla hjälperna.

Sedan galopperade vi längs fyrkanten, svängde in på mittlinjen och strax före mitten så gjorde vi halt, back, sideways undan skänkeln för den nya, blivande galoppen och så galoppfattning.

Till sist försökte vi oss på galoppombyten. Galopp längs fyrkanten, sväng in på mittlinjen, halvhalt och ny galopp åt andra hållet.

Fast inte så enkelt, då'ra :-) Enkla galoppombyten funkar men det är svårt med de rena. Jag får inte riktigt till det i min kropp så min tajming blir inte helt hundra. Men nu har vi några olika övningar att träna på så snart kanske vi fixar detta också.

Efter lektionen så red vi ut i skogen längs grusvägarna ca 12 km, mest trav och lite skritt och galopp. Mycket behagligt.

Tyvärr inga bilder från dagens lektion, men några från skogsturen. Lite av vyerna och så lite av vägarna. Jag filmade ett par klipp också men lyckas inte ladda upp dem på Youtube just nu.

Inga kommentarer: