2012-01-04

Sammanfattning av 2011

Januari: Flyttade till en unghingsthage, Nadal hade på sig en sadel för första gången och vi gick vår första NH-kurs.

Februari: Nadal fick hosta och blev snorig så han fick slemlösande och fick boxvila i en vecka-10 dar, sen gjorde han sig illa i hagen på vänster bakben.

Mars: Mest bara sårvård och pyssel.

April: En nyligen "friskförklarad" Nadal skar upp sitt andra bakben. Hände också i hagen. Den här gången blev det fyra stygn och 10 dagars boxvila.

Maj: Efter 10 dagar på box fick Nadal komma ut i sjukhage. Sedan fick han komma ut till sina kompisar på det angränsande betet. Lekte lite grann.

Juni: Vi flyttade tillbaka till förra stallet för sommarbete. Nadal fick prova tömkörningsgjord för första gången och han fick löshoppa för första gången. Sadeln åkte på någon vända till.

Juli: Inspirationsträning för NH-tränare för att vi skulle komma igång igen. Flyttade till nytt stall Inleddes med en sparkskada på höger fram vilket ledde till sårvård igen. Nadal fick också mugg.

Augusti: Rehabilitering med korta promenader. Vi hann också med NH-lekar när han läkt ut lite. I slutet av månaden flyttade flocken till vinterhagen - utan missöden.

September: NH-träning för tränare från Dalpraktiken, promenader och lekar.

Oktober: Två träningstillfällen för Parelli-instruktör Erika F den här månaden, en gång i början och en gång i slutet av månaden. Annars mycket lek på ridbanan.

November: Vi provade på övningen undemanding.

December: Löshoppning två gånger. Provade en westernsadel. Fokus på lekar som förbereder inför uppsittning och inridning. Häng- och klängövningar som ledde till att jag den sista december kunde lägga mig raklång på Nadal. Inga problem!

Inga kommentarer: