2011-01-30

Flyttdag.

Idag har Nadal flyttat till ny lösdrift. Han har fått komma till en flock med unghästar - valacker och hingstar. Än så länge är de fyra stycken, mellan ca halvåret och 3 år gamla, två islandshästar och en blandras (cob och var det varmblod?) och så Nadal då. Det ska troligtvis komma dit en eller två unghästar till. Efter att ha varit minst av alla så ser Nadal plötsligt väldigt stor ut!


Det är en stor, jättefin skogshage med jättestor ligghall. Det går en bäck genom hagen och över bäcken finns det en bro på två ställen, så när det töar till i vår så kommer unghästarna ha något att roa sig med - om de tycker sig sakna saker att ta sig för, menar jag :)


Ihopsläppet var väldigt odramatiskt. Det var ju en bit att promenera från stallet till hagen först, och då fick alla gå i led. Väl i hagen så släppte vi dem samtidigt och hoppade sedan ut så fort vi kunde för att inte vara i vägen om det skulle bli livat. Sen stod vi där på rad och väntade på lite action. Förgäves. Hästarna var väldigt coola, tittade på varandra, luktade på varandra och undersökte om någon av de andra kanske var ett sto som de kunde dia.


Sen gick de fram till ligghallen och undersökte den. Vi människor gick ganska snart in i hagen igen för att locka fram hästarna till höbalen så att vi fick se att de kunde samsas över maten. Inga problem. Lite snopet nästan att det gick så lugnt och sansat till, men det känns också väldigt bra!

Flocken kollar in varandra:

Nadal kollar in granar och kvistar:

Utanför ligghallen:

Flocken kollar in maten:

Flocken spanar in ligghallen:








2 kommentarer:

Blenda Elby sa...

Fina bilder du fotade! Det verkade lika lugnt när jag var dit några timmar senare. Den lilla islänningen var den som flyttade på alla!

Erika sa...

Tack! Det var de enda som inte var så suddiga att det inte gick att se nåt :)
Fantastiskt att minst är störst, så att säga!